Πώς να φτιάξετε σπιτική γρανίτα ανανά

Πανεύκολη και δροσιστική συνταγή


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
16:21
27/07/2020
2
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη λευκή
  • 1/4 κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 3 φλυτζ. ανανάς σε κομμάτια
  • 2 κομμάτια αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1½ κ.τ.σ. λευκό ρούμι
  • χυμός από 2-3 πορτοκάλια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το τζίντζερ και τον ανανά
  2. Βάζετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι
  3. Προσθέστε τον γλυκάνισο και μαγειρέψτε το μείγμα, χωρίς να ανακατεύετε πολύ, μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς
  4. Κατόπιν, ρίχνετε το ρούμι μέσα στο τηγάνι και αφήνετε να εξατμιστεί
  5. Στη συνέχεια, βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό
  6. Βγάζετε από το μείγμα τον γλυκάνισο και χτυπάτε στο μπλέντερ
  7. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα στις ειδικές παγοθήκες για γρανίτα (ή αν δεν έχετε σε ένα μεταλλικό κατά προτίμηση σκεύος)
  8. Αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Γρανιτα

    Δροσιά καλοκαιρινή . Απλά=Βραζετε 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη με 2 φλυτζανια τσαγιού νερό για 5 λεπτά .Προσθέτετε τη ζελατίνα 2 κουταλακια ζελ αφού την έχετε αφήσει μέσα σε 2 κουταλιές σούπας κρύο νερό για 5 λεπτά .Προσθέτετε το πολτοποιημενο φρούτο 2 φλυτζανια τσαγιού κ 1 κουταλιά χυμό λεμονιού .Παγωνετε το μείγμα στη κατάψυξη έως ότου μισοπαγωσει .Το χτυπατε γρήγορα κ το ξαναβαζετε κατάψυξη .Ανακατευετε 2 φορές κατά διαστήματα πού θα παγώνει .Τη αφήνετε 10 λεπτά έξω από το ψυγείο όταν πρόκειται να τη σερβιρετε.

  2. avatar Γ.Στας

    Κατά τα άλλα μόνον πανεύκολη δεν είναι , τουλάχιστον 5 ώρες σε παίρνει για να την απολαύσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει