Υλικά για 4 άτομα

  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη λευκή
  • 1/4 κουτ. τζίντζερ σε σκόνη
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 3 φλυτζ. ανανάς σε κομμάτια
  • 2 κομμάτια αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1½ κ.τ.σ. λευκό ρούμι
  • χυμός από 2-3 πορτοκάλια

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το ξύσμα, το τζίντζερ και τον ανανά
Βήμα 2
Βάζετε το μείγμα σε ένα προθερμασμένο αντικολλητικό τηγάνι
Βήμα 3
Προσθέστε τον γλυκάνισο και μαγειρέψτε το μείγμα, χωρίς να ανακατεύετε πολύ, μέχρι να καραμελώσει ο ανανάς
Βήμα 4
Κατόπιν, ρίχνετε το ρούμι μέσα στο τηγάνι και αφήνετε να εξατμιστεί
Βήμα 5
Στη συνέχεια, βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον χυμό
Βήμα 6
Βγάζετε από το μείγμα τον γλυκάνισο και χτυπάτε στο μπλέντερ
Βήμα 7
Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το μείγμα στις ειδικές παγοθήκες για γρανίτα (ή αν δεν έχετε σε ένα μεταλλικό κατά προτίμηση σκεύος)
Βήμα 8
Αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.