Σπιτικό μπέργκερ με σολομό

Μια πρόταση που θα ξετρελάνει τους πάντες


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
10:55
25/07/2020
1
loading

Υλικά

  • 1 γρ. σολομό
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. τριμμένο πιπέρι
  • 3/4 κ. γλ. φρεσκοκομμένο άνηθο
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 2 ψωμάκια για μπέργκερ κομμένα στη μέση
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κ. σ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στου 220 βαθμούς.
  2. Αλατοπιπερώστε το σολομό και γαρνίρετε ομοιόμορφα με τον άνηθο.
  3. Περιχύστε το λεμόνι στο σολομό και τοποθετήστε τον σε ένα ταψί.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
  5. Χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 175 βαθμούς και τοποθετήστε τα ψωμάκια για 10- 15 λεπτά.
  6. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά, ρίξτε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 15 λεπτά.
  7. Απλώστε στη βάση του ψωμιού μια στρώση τυριού, τοποθετήστε το μισό φιλέτο σολομού και από πάνω το κρεμμύδι. Κλείστε με το «καπάκι» από το ψωμάκι και απολαύστε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Σολομος

    Λαχταριστα ! Λίγο διαφορετικός σολομός=Στραγγιζετε 1 κουτί σολομό , αφαιρειτε το δέρμα ,προσθέτετε 3 αυγά βραστά ψιλοκομμένα ,μερικές πράσινες γεμιστες ελιές ψιλοκομμενες ,1 κουταλιά σούπας καππαρη ,1 κουταλάκι τσαγιού φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο .Ριχνετε 1 κουταλιά σούπας κοφτή ζελατίνα σε 4 κουταλιές νερό και αφήνετε να μείνει για 5 λεπτά ,τη ζεσταινετε επάνω από νερό πού βράζει για να διαλυθεί και τη προσθέτετε σε 2 φλυτζανια τσαγιού μαγιονέζα ,επίσης 2 κουταλιές σούπας διάφορα τουρσιά ψιλοκομμένα ,λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο .Πλενετε και κοβετε μερικά φετακια αγγουράκι φρέσκο .Ετοιμαζετε (Ασπικ)=Ριχνετε σε μισο φλυτζάνι τσαγιού νερό κρύο 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό ζελατίνα ,αφήνετε 5 λεπτά και το ανακατευετε πάνω απο νερό πού βράζει για να διαλυθεί ,το αποσυρετε απο φωτιά προσθέτετε 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι ,1 κουταλ άσπρο ξύδι ,λίγο αλάτι ,λίγη ζάχαρη. Και ριχνετε λίγο σε μιά μικρή ορθογώνια φόρμα ,αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει να πήξει .Απο πάνω μετά φετακια αγγουριού και το υπολοιπο ασπικ ,ψυγείο παγώσει πήξει .Απο πάνω μετά το μείγμα σολομού ,ψυγείο μερικές ώρες ,όταν παγώσει το βγαζετε σε πιατέλα ,γαρνίρετε με τομάτα και πράσινη σαλάτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει