Νηστίσιμη ταχινόσουπα για τη Μ. Παρασκευή

Την πιο θλιβερή ημέρα του χρόνου, παραδοσιακά δεν τρώμε ούτε λάδι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
15:07
16/04/2020
loading

Υλικά

  • 6 κ.σ. ταχίνι
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι ψιλό
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα το κριθαράκι και το αφήνετε να βράσει.
  2. Βάζετε κρύο νερό σε ένα βαθύ πιάτο και ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές της σούπας από το ζεστό νερό της κατσαρόλας και το ταχίνι.
  3. Σιγά-σιγά ανακατεύοντας και χτυπώντας αραιώνετε το ταχίνι. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, συμπληρώνετε ζεστή σούπα και ανακατεύετε, μέχρι να αραιώσει πλήρως το ταχίνι.
  4. Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι, βγάζετε την κατσαρόλα με τη σούπα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο, με μια κουτάλα ρίχνετε μέσα το αραιωμένο ταχίνι και το ανακατεύετε. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σερβίρετε στάζοντας λίγο λεμόνι σε κάθε πιάτο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει