Υλικά

  • 225 γρ. καλαμάρια καθαρισμένα
  • 225 γρ. γαρίδες
  • 185 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 600 ml ζωμό κότας
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ξεφλουδισμένες ντομάτες
  • 3 κ.σ. ούζο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες και κρατάτε τα κελύφη. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα κελύφη μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε το ζωμό κότας και βράζετε αφαιρώντας τον αφρό. Τρίβετε τον κρόκο Κοζάνης στο ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει.
Βήμα 3
Ξεπλένετε τα καλαμάρια και τις γαρίδες, τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε ροδέλες.
Βήμα 4
Σε 2 κουταλιές σούπας λάδι τηγανίζετε τα καλαμάρια και τις γαρίδες για 2′ και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Βήμα 5
Μόλις μαλακώσουν, ρίχνετε και τις ντομάτες ψιλοκομμένες και τηγανίζετε για 3-4′
Βήμα 6
Ρίχνετε το ρύζι και σοτάρετε για 3′ ανακατεύοντας. Προσθέστε το ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί και κατόπιν ρίχνετε το ζωμό κότας.
Βήμα 7
Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε την φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει για 20′ ανακατεύοντας που και που μέχρι το ρύζι να κρατάει.
Βήμα 8
Ρίχνετε αμέσως μετά τις γαρίδες και τα καλαμάρια με το ζωμό τους, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε πάνω στο μάτι για 2-3′. Σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.