Αφράτα κεφτεδάκια στο φούρνο

Αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
16:09
27/08/2019
4
loading

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γραμμάρια κιμά
  • 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
  • 2 αυγά
  • ½ φραντζόλα ψωμί (2-3 ημερών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 ποτήρι του λικέρ ούζο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Μουλιάζετε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό και κατόπιν αφαιρείτε την κόρα.
  2. Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στύβετε και χύνετε το νερό.
  3. Στο ίδιο μπολ, βάζετε τον κιμά και τον ζυμώνετε καλά με την ψίχα του ψωμιού. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε να ζυμώνετε.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά.
  5. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για μια ώρα.
  6. Όταν το βγάλετε, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα βάζετε με αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 20 με 25 λεπτά αναποδογυρίζοντας τα στο μισό χρόνο του ψησίματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
  1. avatar Maria Gaitana

    Θα ήθελα χριστουγεννιάτικο γλυκό

  2. avatar χρηστος61

    To κυμινο μπαινει στα σουτζουκακια στα κεφτεδακια μπαινει δυοσμος,μην αλλαζουμε τις παραδοσιακες συνταγες..........

    1. avatar boula

      Στην Πελοπόννησο (Σπάρτη) στα κεφτεδάκια παραδοσιακά βάζουν κύμινο και όχι δυόσμο.
      Περί ....ορέξεως.... παραδοσιακά....ό,τι θέλει κανείς!

      1. avatar χρηστος61

        Στη Σπάρτη μπορεί να βάζουν ότι θέλουν στα κεφτεδάκια αλλά εγώ προσωπικά με τά υλικά που γράφει η συνταγή θα προτιμούσα να είναι σουτζουκάκια.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει