Υλικά

  • μισό κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο
  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού τυριά τριμμένα (κασέρι, κεφαλογραβιέρα)
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • κόκκινο και μαύρο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • ρίγανη
  • μπαχάρι
  • κύμινο
  • δενδρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Πρώτα, βράζετε τα μακαρόνια για 10 λεπτά. Όσο τα μακαρόνια βράζουν βάζετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρείτε.
  2. Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο.
  3. Αφού σβήσετε με το κρασί, προσθέτετε και την ντομάτα και αφήνετε να πιει το ζουμί του για 20 λεπτά και τακτικά ανακατεύετε για να μην κολλήσει.