Υλικά

  • 1 χταπόδι 1 1/2 κιλό
  • 2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το χταπόδι, 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε το χταπόδι για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρείτε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβετε σε μπουκιές. Ρίχνετε ξανά το χταπόδι στη κατσαρόλα.
Βήμα 3
Προσθέτετε το καλαμάρι και το λευκό κρασί και σιγοβράζετε για 15 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέτετε την κάπαρη, το μαϊντανό και τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 15 λεπτά έως ότου το χταπόδι και το καλαμάρι είναι τρυφερά και έχει εξατμιστεί πολύ από το ζουμί στη κατσαρόλα.
Βήμα 5
Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε με κομμένο μαϊντανό.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.