Υλικά

  • 3 φλιτζάνια τριμμένα καρότα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένα κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε τα καρότα με τα κολοκυθάκια σε ένα πιάτο και τα καλύπτετε τα με πλαστική μεμβράνη.
  2. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 1/2 λεπτό σε υψηλή ένταση.
  3. Αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά τα τρίβετε στη χοντρή επιφάνεια του τρίφτη.
  4. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  5. Ρίχνετε σε μια σαλατιέρα το καρότο, κολοκύθι, κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και ανακατεύετε.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
  7. Ρίχνετε το ντρέσινγκ πάνω από τα λαχανικά και ανακατεύετε.
  8. Καλύπτετε τη σαλάτα με πλαστική μεμβράνη, μαρινάρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε κρύα.