Σουηδικό κέικ kladdkaka

Αφράτο και λαχταριστό, ιδανικό με τον καφέ σας


ΣΥΝΤΑΓΕΣ
14:24
20/09/2018
2
loading

Υλικά για 8 άτομα

  • 200 γρ. αμύγδαλα και κουκουνάρι
  • 180 γρ. αλευρι
  • 4/5 φλ. βούτυρο
  • 1 1/5 φλ. ζάχαρη
  • 2/5 φλ. κακάο
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 2 κουταλάκια καφές εσπρέσο
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλάκι λικέρ (kahlua)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C.
  2. Βάζετε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  3. Λιώνετε το βούτυρο, απομακρύνετε από τη φωτια και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο και τον εσπρέσο.
  4. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα αβγά και το αλεύρι μαζί με τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι.
  5. Τέλος προσθέτετε και το λικέρ.
  6. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι.
  7. Ψήνετε το κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά.
  8. Το κέικ θα πρέπει να είναι υγρό και κολλώδες στη μέση όταν θα βγει από τον φούρνο.
  9. Αφήνετε για μια 1 ώρα έξω από το φούρνο.
  10. Το σερβίρετε ζεστό ή το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο και το σερβίρετε κρύο με παγωτό.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar casd

    Το κεικ δεν θα έχει πέραση στην Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας του και του χρώματος του

    1. avatar Θαλής

      Τόσα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ έχουμε φάει \"kaka\" με το τσουβάλι, στο κέικ κόλλησες;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει