Υλικά

  • 200 γρ. αμύγδαλα και κουκουνάρι
  • 180 γρ. αλευρι
  • 4/5 φλ. βούτυρο
  • 1 1/5 φλ. ζάχαρη
  • 2/5 φλ. κακάο
  • 2 κουταλάκια βανίλια
  • 2 κουταλάκια καφές εσπρέσο
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλάκι λικέρ (kahlua)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 °C.
  2. Βάζετε τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  3. Λιώνετε το βούτυρο, απομακρύνετε από τη φωτια και προσθέτετε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το κακάο και τον εσπρέσο.
  4. Ανακατεύετε και προσθέτετε τα αβγά και το αλεύρι μαζί με τα αμύγδαλα και το κουκουνάρι.
  5. Τέλος προσθέτετε και το λικέρ.
  6. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι.
  7. Ψήνετε το κάτω μέρος του φούρνου για 25 λεπτά.
  8. Το κέικ θα πρέπει να είναι υγρό και κολλώδες στη μέση όταν θα βγει από τον φούρνο.
  9. Αφήνετε για μια 1 ώρα έξω από το φούρνο.
  10. Το σερβίρετε ζεστό ή το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο και το σερβίρετε κρύο με παγωτό.