Υλικά για 4 άτομα

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 στρογγυλό χαλούμι

Για το πέστο δυόσμου

  • 1 φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού τη μελιτζάνα.
Βήμα 2
Απλώνετε τις φέτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα πινέλο τις αλείφετε με λάδι και από τις δύο μεριές.
Βήμα 3
Τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι να δείτε να έχουν μαλακώσει και να έχουν πάρει χρώμα.
Βήμα 4
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τις γυρνάτε μια φορά ώστε να πάρουν χρώμα και από την άλλη τους πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.
Βήμα 5
Ετοιμάζετε στη συνέχεια το πέστο δυόσμου. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και αλέθετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βήμα 6
Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο ελαιόλαδο. Ψήνετε το χαλούμι στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά περίπου από την κάθε μεριά.
Βήμα 7
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση. Βάζετε το κάτω μέρος από τα ψωμάκια σε ένα πιάτο και τοποθετείτε από πάνω 1-2 ροδέλες μελιτζάνας.
Βήμα 8
Βάζετε 1-2 κουταλιές πέστο δυόσμου και καλύπτετε με το χαλούμι. Καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι από τα ψωμάκια και σερβίρετε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.