Υλικά

  • 2-3 μάτσα σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φέτα, τριμμένη
  • 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • 225 γρ ρικότα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το σπανάκι, αφαιρούμε τα κοτσάνια και το χοντροκόβουμε.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
  4. Βάζουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι σε ένα μπολ μαζί με τη φέτα, τη ρικότα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Προσθέτουμε το ελαφρά χτυπημένο αβγό και αφήνουμε στην άκρη.