Υλικά για 4 άτομα

  • 330 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 16 γρ. μαγιά
  • 3 αβγά και 1 κρόκος
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλια (ή 1κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας)
  • 5 γρ. αλάτι
  • 350 γρ. κεράσια

Για το πασπάλισμα

  • 20γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
Βήμα 2
Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου), το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με τη μαγιά και τέλος προσθέτουμε τα κεράσια.
Βήμα 4
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα σχετικά μεγάλο στρογγυλό ταψί (βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι) και ψήνουμε σε στατικό φούρνο στους 180° C για περίπου 80 λεπτά.
Βήμα 5
Πριν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το τρυπάμε με ένα πιρούνι, αν βγει στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Βήμα 6
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.