Υλικά

  • 330 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 16 γρ. μαγιά
  • 3 αβγά και 1 κρόκος
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι βανίλια (ή 1κ.γ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας)
  • 5 γρ. αλάτι
  • 350 γρ. κεράσια

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
  2. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου), το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.
  3. Ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με τη μαγιά και τέλος προσθέτουμε τα κεράσια.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ένα σχετικά μεγάλο στρογγυλό ταψί (βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι) και ψήνουμε σε στατικό φούρνο στους 180° C για περίπου 80 λεπτά.
  5. Πριν βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, το τρυπάμε με ένα πιρούνι, αν βγει στεγνό, τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  6. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρουμε.