Υλικά

  • 250 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 80 ml σάλτσα σόγιας
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 55 γρ. μηλόξυδο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα τεριγιάκι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι το υγρό να μειωθεί περίπου στο ⅓ και να ρέει ελαφρώς σαν σιρόπι.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στο πλάι.
  3. Βάζουμε ένα wok (ή ένα αντικολλητικό τηγάνι) πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε την κουταλιά λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  4. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και προσθέτουμε τις πιπεριές.
  5. Σοτάρουμε όλα μαζί τα υλικά για περίπου 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
  6. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα από τη δόση τεριγιάκι που φτιάξαμε και σοτάρουμε μαζί με τα υλικά μέχρι να δέσουν.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το κοτόπουλο με τις πιπεριές πάνω σε ατομικά μπολ με ρύζι ατμού Jasmine ή Basmati.
  8. Καλύπτουμε με όση σάλτσα απέμεινε στο wok (ή στο τηγάνι) και αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.