Υλικά

  • 3,5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (έξτρα)
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • λίγο αλάτι
  • 2 αβγά
  • βανίλια για άρωμα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 πακέτο μπισκότα
  • 3-4 μπανάνες

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το 1/3 της ζάχαρης, το κορν φλάουρ, το αλάτι και τα αβγά με το μισό φλιτζάνι γάλα.
  2. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε ένα κατσαρολάκι να βράσει μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  3. Μόλις βράσουν, ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα των αβγών και ανακατεύετε μέχρι να πήξουν.
  4. Το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Αφήνετε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει. Σπάτε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα μοιράζετε σε ποτήρια, σαν βάση.
  6. Γεμίζετε το κάθε ποτήρι με τη κρέμα του μείγματος και τα αφήνετε εκτός ψυγείου για περίπου μια ώρα.
  7. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένες μπανάνες και βάζετε τα ποτήρια για 2 με 3 ώρες στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο.