Υλικά

  • 320 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 60ml (1/4 φλιτζανιού) ελαιόλαδο
  • 55 γραμμάρια (3/4 φλιτζάνι) γαλέτα
  • 85 γραμμάρια φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
  • 2 ματσάκια σπαράγγια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 40 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι)  τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό.
  2. Στη συνέχεια στραγγίξτε και ρίξτε τα πάλι πίσω στη κατσαρόλα με λίγο λαδάκι, ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα και αφήνετε στην άκρη.
  3. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή εστία.
  4. Ανακατέψτε σε τριμμένη φρυγανιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Σκουπίστε το τηγάνι με με χαρτί κουζίνας. Κόβετε τα σπαράγγια σε λεπτές λωρίδες.
  5. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο σε δυνατή εστία. Ανακατέψτε το προσούτο για 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό.
  6. Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδου και το τσίλι για 1 λεπτό ή μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. Προσθέστε τα σπαράγγια κομμένα σε λεπτές ροδέλες για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Ρίχνετε πίσω στα ζυμαρικά το προσούτο, παρμεζάνα, σχοινόπρασο, σπαράγγια, μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι σε ζυμαρικά. Ανακατέψτε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με τη φρυγανιά.