Υλικά

  • 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες (ενάμιση κιλό)
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 1 κούπα του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 καρότα
  • λίγο ξίδι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Το προηγούμενο βράδυ βάζετε σε μια λεκάνη ίση ποσότητα σε ξίδι και νερό και στη συνέχεια ρίξε μέσα το κουνέλι, αφού το έχετε κόψει πρώτα σε μερίδες.
  2. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 6-7 ώρες περίπου και μετά το στραγγίζετε πολύ καλά.
  3. Ρίχνετε σε τηγάνι την μισή ποσότητα του λαδιού και αφού σοτάρετε τις μερίδες τις ρίχνετε στην κατσαρόλα.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τα καρότα, το κρασί και όλα τα μπαχαρικά, ένα φλιτζάνι νερό, τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και το υπόλοιπο λάδι.
  5. Αφήνετε να βράσει για περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με πολύ λίγη σάλτσα.