Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 κούπες κεράσια καθαρισμένα
  • 450 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 1 πακέτο μαγιά ξερή
  • 25 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 300 ml νερό χλιαρό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ανακατεύετε τη ξερή μαγιά και τη ζάχαρη, τα κερασάκια, προσθέτετε το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι.
Βήμα 2
Κάνετε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνετε για 5 λεπτά περίπου.
Βήμα 3
Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνετε απαλά και τη βάζετε σε λαδωμένη φόρμα. Την αφήνετε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος.
Βήμα 5
Όταν είναι έτοιμη βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
TAGS