Υλικά για 2-4 άτομα

  • 80 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 25 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
  • 25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 25 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1 πακέτο μακαρόνια φετουτσίνι ή ταλιατέλες ή σπαγγέτι
  • 1 κούπα λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε σε μέτρια ως δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για 2-3 λεπτά. Προσέχουμε να μην καεί, διότι μπορεί να αρπάξει αμέσως.
Βήμα 2
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, αλάτι και πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα τυριά και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 4
Βράζουμε τα φετουτσίνι σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente), δηλαδή βράζουμε για περίπου 8 λεπτά, και σουρώνουμε.
Βήμα 5
Ρίχνουμε τα καυτά σπαγγέτι μέσα στη σάλτσα πέστο μαζί με τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
TAGS