Το τυρί cottage είναι χαμηλό σε λιπαρά και σχετικά χαμηλό σε θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ιδανικό για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη και τη σταθεροποίησή της. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και άλλα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά.

Υλικά (8-10 φέτες)

  • 400 γρ. τυρί cottage
  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. αλεσμένη βρώμη
  • 2 αβγά
  • 2 ασπράδια
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορους
  • 1 κ.σ. κολοκυθόσπορους
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής.
  • Βήμα 2: Με απαλές κινήσεις και με τα χέρια μας δίνουμε μορφή φρατζόλας (ιδανικά όχι στρογγυλή) στη ζύμη.
  • Βήμα 3: Την τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 35-45 λεπτά, ανάλογα πόσο ξεροψημένο θέλουμε το ψωμί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Διατροφική αξία ανά φέτα ψωμί

  • Ενέργεια: 115 kcal
  • Υδατάνθρακες: 13,7 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 11,2 γρ.
  • Λιπαρά: 4,0 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,7 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI