Το κακάο, προερχόμενο από τους σπόρους του κακαόδεντρου, δεν χαρίζει μόνο τη χαρακτηριστική του γεύση αλλά και σημαντικά οφέλη: είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα, συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού, ενισχύει τη διάθεση και την ενέργεια χάρη στη θεοβρωμίνη και τις φυσικές του ουσίες, αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγνησίου και πολύτιμων μετάλλων και συνδέεται με καλύτερη γνωστική λειτουργία μέσω της βελτιωμένης ροής αίματος στον εγκέφαλο.
Υλικά (1 κούπα)
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 βασιλικός χουρμάς
- 1 κ.σ. κακάο
- ½ κ.γ. αμυγδαλοβούτυρο
- ½ κ.γ. μέλι
- ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, με τυχαία σειρά, και τα χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί ο χουρμάς και να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη πούλπα.
- Βήμα 2: Μεταφέρουμε το υγρό σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά για 4–5 λεπτά. Απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστό.
Διατροφική αξία ανά ποτήρι
- Ενέργεια: 182 kcal
- Υδατάνθρακες: 13,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 2,3 γρ.
- Λιπαρά: 2,3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,3 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI