Το αντιοξειδωτικό σαφρανάλη, που περιέχεται στο σαφράν, συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης, της μνήμης και της ικανότητας μάθησης, ενώ παράλληλα προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.

Υλικά (4 μερίδες)

  • χυμό από 8 λεμόνια κανονικού μεγέθους
  • 120 γρ. μέλι
  • 2 κ.γ. σαφράν (σε ίνες)
  • 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 800 ml νερό

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχει ρευστή μορφή, για περίπου 1-3 λεπτά, ανάλογα πόσο δυνατό είναι το μάτι της κουζίαςν.
  • Βήμα 2: Αποσύρουμε το μέλι από τη φωτιά, το ρίχνουμε σε μία κανάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Βήμα 3: Δοκιμάζουμε και, αν μας φαίνεται ξινό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
  • Βήμα 4: Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες και απολαμβάνουμε με επιπλέον πάγο και φέτες φρέσκου λεμονιού.

Διατροφική αξία ανά ποτήρι

  • Ενέργεια: 89 kcal
  • Υδατάνθρακες: 1,9 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 0,7 γρ.
  • Λιπαρά: 1,5 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI