Το αντιοξειδωτικό σαφρανάλη, που περιέχεται στο σαφράν, συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης, της μνήμης και της ικανότητας μάθησης, ενώ παράλληλα προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.
Υλικά (4 μερίδες)
- χυμό από 8 λεμόνια κανονικού μεγέθους
- 120 γρ. μέλι
- 2 κ.γ. σαφράν (σε ίνες)
- 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 800 ml νερό
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχει ρευστή μορφή, για περίπου 1-3 λεπτά, ανάλογα πόσο δυνατό είναι το μάτι της κουζίαςν.
- Βήμα 2: Αποσύρουμε το μέλι από τη φωτιά, το ρίχνουμε σε μία κανάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Βήμα 3: Δοκιμάζουμε και, αν μας φαίνεται ξινό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.
- Βήμα 4: Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες και απολαμβάνουμε με επιπλέον πάγο και φέτες φρέσκου λεμονιού.
Διατροφική αξία ανά ποτήρι
- Ενέργεια: 89 kcal
- Υδατάνθρακες: 1,9 γρ.
- Πρωτεΐνη: 0,7 γρ.
- Λιπαρά: 1,5 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI