Αυτή η πίτα με ανθότυρο και αλεύρι βρόμης είναι μια εξαιρετικά υγιεινή επιλογή, πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Χάρη στο ανθότυρο και τα αυγά, προσφέρει υψηλή θρεπτική αξία χωρίς περιττά λιπαρά, ενώ το αλεύρι βρόμης ενισχύει το αίσθημα του κορεσμού και υποστηρίζει τη σωστή λειτουργία του πεπτικού.
Υλικά (1 μερίδα)
- 400 γρ. ανθότυρο
- 2 κούπες αλεύρι βρόμης
- 2 αυγά
- 1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
- ½ κούπα νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αποξηραμένο δυόσμο
- 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
- 30 γρ. σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υλικά με τυχαία σειρά, προσέχοντας να ενσωματώσουμε το αλεύρι σταδιακά, σε δύο με τρεις δόσεις.
- Βήμα 2: Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόχαρτο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 217 kcal
- Υδατάνθρακες: 18,5 γρ.
- Πρωτεΐνη: 16,5 γρ.
- Λιπαρά: 9,2 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,1 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI