Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, συν περισσότερο για να αλείψετε τη φόρμα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ζάχαρη άχνη σε σκόνη, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε ελαφρώς με ελαιόλαδο μία φόρμα για κέικ.
  2. Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε δυνατά με το σύρμα μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμα κίτρινα και αφρώδη, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά.
  3. Στο μπολ με τα υγρά υλικά, ρίξτε με το σύρμα το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
  4. Μεταφέρετε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το απλώσετε ομοιόμορφα. Ψήστε μέχρι το κέικ να ροδίσει ελαφρά και μία οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, περίπου 45 λεπτά.
  5. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για να το απομακρύνετε από τη φόρμα.
  6. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, αν θέλετε, πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.