Υλικά

  • 500 γρ. ωμές γαρίδες, καθαρισμένες
  • 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι ολικής άλεσης
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. φρέσκο σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σλ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη)
  • 180 γρ. θρυμματισμένη φέτα
  • Άπαχο γιαούρτι (προαιρετικά για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα πυρέξ ανακατέψτε τους κύβους ντομάτας, το κριθαράκι, το κρεμμύδι, το λευκό κρασί, το ζωμό κοτόπουλου, το αλάτι και το σκόρδο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  3. Τοποθετήστε από πάνω τις ωμές γαρίδες, τη φέτα και τη ρίγανη.
  4. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40- 50 λεπτά ή μέχρι το κριθαράκι να είναι al dente.
  5. Σερβίρετε με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά).