Υλικά

  • 360 γρ. λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετήστε τη σοκολάτα και τα 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
  2. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
  4. Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας και, στη συνέχεια, ανακατέψτε και την υπόλοιπη σαντιγί.
  5. Σερβίρετε σε ποτήρια για επιδόρπιο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο, σκεπασμένα, τουλάχιστον για 2 ώρες.
  6. Εάν επιθυμείτε, γαρνίρετε με μούρα.