Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 2 κ. σ. απλό αλεύρι
  • 1 λίτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην ροδίσουν, περίπου 8- 10 λεπτά.
  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Πασπαλίστε με το αλεύρι και ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου, φέρτε το μείγμα σε βρασμό, προσθέστε το φύλλο δάφνης και σιγοβράστε για άλλα 10 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε και πετάξτε το φύλλο δάφνης, στη συνέχεια αποσύρετε το μείγμα μανιταριών από τη φωτιά και χτυπήστε το με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει λείο.
  4. Ξαναζεστάνετε απαλά τη σούπα και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος.
  5. Σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό.