Υλικά

  • 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1/8 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • Για γαρνιτούρα: 1 κ. σ. φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε αργά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέστε τις πατάτες, το ζωμό, το φύλλο δάφνης και λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Σιγοβράζετε για 20- 25 λεπτά, αφαιρώντας τυχόν αφρό, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
  3. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
  4. Μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε την μέχρι να γίνει λεία.
  5. Τοποθετήστε και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  6. Ξαναζεστάνετε ελαφρώς, αλλά μην βράσετε. Αδειάστε σε μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίστε με το σχοινόπρασο και θρυμματίστε το μπέικον από πάνω.