Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 μικρό πράσινη πιπεριά τσίλι, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 100 γρ. έτοιμη ψητή πιπεριά από βάζο, στραγγισμένη και κομμένη σε φέτες
  • 180 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 2 μεσαία αυγά
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • Τραγανό ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι (που μπαίνει και στο φούρνο), προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το σκόρδο και το τσίλι και μαγειρέψτε για μερικά λεπτά ακόμα.
  3. Προσθέστε τις ντομάτες και 100 ml νερό. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τις πιπεριές και το ζαμπόν. Αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Προσθέστε το σπανάκι, ανακατεύοντας για να μαραθεί.
  4. Κάντε 2 κοιλότητες στη σάλτσα και σπάστε τα αυγά σας μέσα σε αυτές. Προσθέστε μια πρέζα καγιέν, μεταφέρετε στο φούρνο και ψήστε για 10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι των αυγών.