Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. κάπαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο, χοντροκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πιεσμένες ή ψιλοκομμένες
  • 2 1/2 κ. γλ. ξηρή μουστάρδα
  • 2 1/2 ξηρή μουστάρδα
  • 2 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για περίπου 15 λεπτά.
  2. Ενώ οι πατάτες μαγειρεύονται, φτιάξτε τη σάλτσα. Σε ένα βάζο με καπάκι, προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Τοποθετήστε το καπάκι, ανακινήστε καλά και αφήστε το στην άκρη.
  3. Σουρώστε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν λίγο για να μπορείτε να τις χειριστείτε κόψτε σε μέγεθος μπουκιάς, ανάλογα με το πόσο μεγάλες είναι. Περιχύστε με την άλμη κάπαρης που κρατήσατε, ανακατέψτε τις και αφήστε τις στην άκρη να κρυώσουν.
  4. Προσθέστε τις ελιές καλαμών, το κόκκινο κρεμμύδι, την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο. Ανακατέψτε απαλά με το ντρέσινγκ. Δοκιμάστε για το καρύκευμα και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση, και στη συνέχεια καλύψτε με τη φέτα.
  5. Σερβίρετε ζεστή, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.