Η αγορά πετρελαίου αναμένεται να είναι περισσότερο ισορροπημένη το 2016 καθώς συνεχίζει να αυξάνεται η ζήτηση, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) Αμπντάλα αλ Μπάντρι ενόψει της συνεδρίασης του οργανισμού τον επόμενο μήνα.

«Οι προσδοκίες είναι ότι η αγορά θα επιστρέψει σε μεγαλύτερη ισορροπία το 2016» δήλωσε ο Μπάντρι σε ομιλία του σε υπουργική συνάντηση στρογγυλής τραπέζης για ενεργειακά θέματα στην Ασία, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα.

«Βλέπουμε την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να διατηρεί την πρόσφατη υγιή αύξησή της. Βλέπουμε χαμηλότερη προσφορά από μη μέλη του ΟΠΕΚ. Και βλέπουμε μια αύξηση στη ζήτηση για το αργό από χώρες του ΟΠΕΚ» είπε ο Μπάντρι, σύμφωνα με το κείμενο ομιλίας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚ.

Ο ΟΠΕΚ, που αποφάσισε στα τέλη του περασμένου έτους να επικεντρωθεί στη διατήρηση του μεριδίου αγοράς παρά στην ενίσχυση των τιμών πετρελαίου, πραγματοποιεί την επόμενη συνεδρίασή του στα κεντρικά του γραφεία στη Βιέννη στις 4 Δεκεμβρίου.

Στις 11:08 ώρα Ελλάδας το αργό μπρεντ κινούταν στα 47,64 δολάρια το βαρέλι, συγκριτικά με την τιμή των περίπου 115 δολαρίων του περσινού Ιουνίου.