Το ποσό των 150 ευρώ θα λαμβάνουν από φέτος οι νέοι 18 και 19 ετών, το λεγόμενο Youth Pass, σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Οι νέοι θα μπορούν να λαμβάνουν το Youth Pass σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Το Youth Pass θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσα από το vouchers.gov.gr.

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και email με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass -το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης. Ο μοναδικός όρος είναι ότι ο νέοι/ες που θα το διεκδικήσουν οφείλουν να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.  Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Αναλυτικά:

Πού θα χρησιμοποιείται

  • Ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα
  • Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια)
  • Ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής
  • Θέατρα – σινεμά – συναυλίες