Η ελληνική επιχειρηματικότητα αποτελείται κατά κύριο λόγο από μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για του λόγου το αληθές, οι ΜμΕ αποτελούν το 99% του συνόλου των επιχειρήσεων, ενώ πάνω από το 55% των εργαζομένων της χώρας απασχολούνται σε μία από αυτές. Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, καθώς τονώνουν το επιχειρηματικό πνεύμα, συνεισφέρουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προωθούν την οικονομική ανάπτυξη και συμβάλλουν στην κοινωνική σταθερότητα.

Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό να είσαι και εσύ επιχειρηματίας μίας μικρομεσαίας επιχείρησης και να αναζητάς κάποιον εξειδικευμένο σύμβουλο για να σε βοηθήσει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις, να κατανοήσεις πλήρως το περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσεσαι και να εξελίξεις ακόμη περισσότερο την επιχείρησή σου.

Κατανοώντας την αξία των ΜμΕ και θέλοντας να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη τους, η Εθνική Τράπεζα καλύπτει ολιστικά τις ανάγκες σου μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα η τράπεζα υιοθετεί ένα πελατοκεντρικό & εξωστρεφές μοντέλο εξυπηρέτησης με εξειδικευμένους επαγγελματικούς συμβούλους, τους RMs, αναπτύσσοντας σύγχρονα προϊόντα, υπηρεσίες και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, που καλύπτουν τόσο τις καθημερινές τους ανάγκες, όσο και την ανάπτυξή τους.

Οι RMs της Εθνικής Τράπεζας είναι εξειδικευμένοι επαγγελματικοί σύμβουλοι που θα σου προτείνουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προγράμματα, καθώς και λύσεις και εργαλεία που ταιριάζουν στις ανάγκες της επιχείρησης σου, ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής της. 

Με αυτόν τον τρόπο η Εθνική Τράπεζα, βρίσκεται δίπλα στις ΜμΕ με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη των επιχειρηματικών αναγκών τους, τεχνογνωσία, ευελιξία και άριστη εξυπηρέτηση. Με το βλέμμα στραμμένο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στηρίζει τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρηματικών πελάτων της, μέσω χρηματοδοτήσεων & συμβουλευτικής καθοδήγησης για την υλοποίηση έργων πράσινης ανάπτυξης, ψηφιακού μετασχηματισμού, καινοτομίας και εξωστρέφειας, προετοιμάζοντας έτσι την επόμενη ημέρα των επιχειρήσεων.

Μάλιστα, με σκοπό την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται για τις ΜμΕ, στις 8 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε το Business Banking Forum, στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά, εστιάζοντας στις σύγχρονες ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ανθρώπων πίσω από αυτές. Στο Forum που χαιρέτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κος Παύλος Μυλωνάς, επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της αγοράς και φορείς, καθώς και να παρακολουθήσουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις για τον χώρο των ΜμΕ. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορεί η Εθνική Τράπεζα να βοηθήσει την επιχείρησή σου δες εδώ.