Δάνεια για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων μέσω της δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ, μπορούν να λάβουν υπό σύσταση, νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες, πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς το σχετικό υποπρόγραμμα παραμένει ανοιχτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα.

Η ταυτότητα των δανείων

  • Ύψος δανείου: 25 χιλ. ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ
  • Η εκταμίευση πραγματοποιείται εφάπαξ ή τμηματικά εντός 24 μηνών από την υπογραφή της δανειακής σύμβασης με την Τράπεζα και σε κάθε περίπτωση το αργότερο έως την 31/10/2023, όποια από τις ανωτέρω ημερομηνίες προηγείται
  • Διάρκεια αποπληρωμής: 5-10 έτη με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 36 μήνες
  • Η εκδήλωση ενδιαφέροντος των Επιχειρήσεων, πραγματοποιείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ependyseis.gr, δηλώνοντας την Τράπεζα συνεργασίας, από την οποία επιθυμεί να χρηματοδοτηθεί.

Με το υποπρόγραμμα επενδυτικών δανείων της δράσης προωθείται η διευκόλυνση της πρόσβασης των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι ενισχύουν την επενδυτική δραστηριότητα της χώρας.

Επιλέξιμες για να υποβάλουν στη συγκεκριμένη δράση είναι οι υπό σύσταση, νεοσύστατες, νέες και υφιστάμενες, πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των επιλέξιμων οικονομικών κλάδων, που αναπτύσσουν βιώσιμη επιχειρηματική δράση στην ελληνική επικράτεια.

Δείτε εδώ πρόσθετες πληροφορίες για τη δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση».

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ για να εγγραφείτε.