O βρετανικός όμιλος Currys ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη στρατηγική αναθεώρηση της ελληνικής της δραστηριότητας της στη χώρα μας, μέσω της επιχείρησης Κωτσόβολος, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πώληση της αλυσίδας.

Σε ανακοίνωσή της, η Currys ανέφερε ότι η Κωτσόβολος είναι μια ισχυρή και κερδοφόρα επιχείρηση, με υψηλή αναγνωρισιμότητα. Εκτός από τα καταστήματα και τις δραστηριότητες ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, έχει επίσης μια αναπτυσσόμενη παρουσία στην Κύπρο.

«Το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει τακτικά τη δομή του Ομίλου μέσα από το πρίσμα της αξίας των μετόχων και πιστεύει ότι η ισχύς της επωνυμίας Κωτσόβολος, το μακροπρόθεσμο ιστορικό κερδοφόρων παραδόσεων και η ηγετική θέση στην αγορά δεν αντικατοπτρίζονται επί του παρόντος στην αποτίμηση του Ομίλου. Δεδομένων των ισχυρών οικονομικών προοπτικών για την Ελλάδα και των μελλοντικών ευκαιριών ανάπτυξης για την επιχείρηση, το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να διερευνηθούν όλες οι επιλογές για την Κωτσόβολος», σημειώνει η Currys.

Ο Alex Baldock, διευθύνων σύμβουλος της Currys, δήλωσε: «Η Κωτσόβολος είναι μια εξαιρετική επιχείρηση με λαμπρό μέλλον και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιολογήσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προωθήσουμε την Κωτσόβολος για να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Currys, η Κωτσόβολος διαθέτει σήμερα 93 καταστήματα.