Το χρηματιστήριο των τιμών καυσίμων παρακολουθούν οι πολίτες το τελευταίο διάστημα. Οι τιμές των καυσίμων που αναγράφονται στα πρατήρια αλλάζουν καθημερινά και κάνουν τους καταναλωτές ανήσυχους.

Ωστόσο την εκτίμηση ότι οι τιμές στα καύσιμα δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση του ΟΠΕΚ να μην αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου.

«Ο ΟΠΕΚ δεν θέλει να πέσει η τιμή του βαρελιού κάτω από τα 80 – 85 δολάρια το βαρέλι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ασμάτογλου. «Είναι άλλο το αργό πετρέλαιο και άλλο το διυλισμένο. Η τιμή του διυλισμένου πετρελαίου είναι χρηματιστηριακό προϊόν και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων. Αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είπε πως «Η τιμή του το τελευταίο διάστημα έχει υποχωρήσει αρκετά, σήμερα βρίσκεται στο 1,20 ευρώ το λίτρο, όμως τώρα βλέπουμε τάσεις ανατίμησης» σημείωσε.

«Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,23 ευρώ πανελλαδικά, ενώ στα μεγάλα αστικά κέντρα η μέση τιμή είναι γύρω στο 1,20» υπογράμμισε.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,99 ευρώ πανελλαδικά, στα μεγάλα αστικά κέντρα λίγο χαμηλότερα, είπε. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι γύρω στο 1,95 ευρώ το λίτρο, είπε.