Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, προχώρησε στη δημοσίευση της 2ης Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2021. Η νέα Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Ευρωκλινικής περιλαμβάνει όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που πραγματοποίησε ο Όμιλος την προηγούμενη χρονιά, ανταποκρινόμενος με επιτυχία στις σύγχρονες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις. 

Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη μάχη ενάστια στην πανδημία, η καινοτομία, η συνεχής επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η ορθή εταιρική διακυβέρνηση και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος αποτελούν μερικούς μόνο από τους πυλώνες που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία και τη δράση του Ομίλου Ευρωκλινικής. Στον Όμιλο Ευρωκλινικής, καθοδηγούμαστε από ένα κοινό όραμα, να συμβάλλουμε στη βελτίωση της υγείας και της καθημερινότητας των ανθρώπων τόσο μέσω της λειτουργίας της Κλινικής όσο και μέσω της υλοποίησης ποικίλων δράσεων κοινωνικής συνεισφοράς.

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί το σημαντικότερο περιβαλλοντικό ζήτημα στον πλανήτη, βασικός τομέας της επιχειρηματικής μας στρατηγικής είναι η διατήρηση και η προστασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος μέσα από την ανάπτυξη ενός πλαισίου δράσεων περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Χαρακτηριστική απόδειξη της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας που επέδειξε ο Όμιλος για τη χρονιά 2021, αποτελούν η μείωση κατανάλωσης νερού κατά 37% ανά ασθενοημέρα και η μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 26% ανά ασθενοημέρα

Με αφορμή την έκδοση της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Νικόλας Πλακόπητας, δήλωσε: «Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί το σημαντικότερο περιβαλλοντικό ζήτημα στον πλανήτη, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να συμβάλλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη υιοθετώντας ένα μοντέλο λειτουργίας που επικεντρώνεται στην καινοτομία των υπηρεσιών, τη στήριξη των ανθρώπων μας, την προστασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος και τη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Η δημιουργία της παρούσας Έκθεσης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και την επιστημονική καθοδήγηση της εταιρίας Grant Thornton, ενώ τα στοιχεία της έκθεσης πιστοποιήθηκαν από ανεξάρτητο εξωτερικό φορέα, την TüV Austria Hellas, διασφαλίζοντας στο μέγιστο την αξιοπιστία τους.

Διαβάστε αναλυτικά την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, εδώ

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών. 

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 15 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 10 χειρουργικές αίθουσες, συνεργασία με 450μόνιμους γιατρούς και1000 εξωτερικούς συνεργάτες, 619 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 και το ISO 9001:2015. 

euroclinic.gr