Μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για όλους τους τύπους συντάξεων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

O τρόπος υποβολής των νέων αιτήσεων για την απονομή και μεταβίβασης των επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα, έχει αλλάξει και πλέον τα αιτήματα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Μετά την ένταξη του ΓΛΚ, το σύνολο των πρώην Ταμείων θα δέχεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, τις αιτήσεις συνταξιοδότησης στο πλαίσιο της νέας fast track διαδικασίας έκδοσης συντάξεων.

Μάλιστα έως τον Σεπτέμβριο η αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο υποβολή αιτήσεων, θα επεκταθεί και στις επικουρικές συντάξεις δημοσίου τομέα, βάζοντας «φρένο» σε άσκοπες μετακινήσεις στις τοπικές διευθύνσεις του Οργανισμού. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο μειώνονται δραστικά οι χρόνοι έκδοσης των συντάξεων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, από την 1η Ιουνίου 2022, μόνο μέσω ειδικής e- πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ θα είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για επικουρική σύνταξη του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ,ΕΤΑΑ).