Επαρκές και αποτελεσματικό χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουέν το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας. Υπογράμμισε την αποφασιστικότητας Γαλλίας και Γερμανίας να διασώσουν το ευρώ και να μην επιτρέψουν να καταστεί όμηρος των αγορών.

«Δεν είναι ένα μεμονωμένο μέτρο που ελήφθη σε απάντηση μιας σοβαρής κρίσης. Αποτελεί μέτος της απόλυτης απόφασης της Ευρώπης-της Γαλλίας και της Γερμανίας- να διασώσουν τη ζώνη ευρώ», δήλωσε ο Μπαρουέν σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1. «Είναι απαραίτητο για όλους, για τους επενδυτές, να κατανοήσουν το μήνυμα της Ευρώπης: θα διασώσουμε το ευρώ. Είναι ένα εργαλείο το οποίο δεν θα τεθεί υπό ομηρία», τόνισε ο Μπαρουέν και υπογράμμισε ότι η κρίση στην Ευρώπη «δεν αποτελεί κίνδυνο ή απειλή για τη Γαλλία».

Την ελπίδα πως «έσβησε η φωτιά» στην Ιρλανδία μετά την έγκριση του σχεδίου στήριξης ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ εξέφρασε η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ. «Οι όροι είναι καλοί και το ποσό αρκετό», τόνισε στο ραδιοσταθμό RTL.

«Είναι ένα σχέδιο μακροπρόθεσμο, δεν πρόκειται για επιδέσμους πρώτης βοήθειας», πρόσθεσε.