Λεφτά για ακόμα δύο εβδομάδες έχει η Ελλάδα στα ταμεία της, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1.

«Η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί πως θα έχει χρήματα στα ταμεία της για περίπου δύο εβδομάδες, έως τις αρχές Μαΐου», σημειώνει ο κ. Μποτόπουλος, προσθέτοντας πως μετά την περίοδο αυτή η χώρα θα έχει προβλήματα στην τήρηση των υποχρεώσεών της στο εσωτερικό και το εξωτερικό, κάτι που θα έχει συνέπειες πολιτικές και κοινωνικές.

«Πολιτικές, καθώς πρόκειται για τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στην Ευρώπη και το ΔΝΤ και κοινωνικές για τους Έλληνες», εξήγησε.

«Χρειάζεται να υπάρξει μία συμφωνία ώστε να δοθούν χρήματα και να μην υπάρξει χρεοκοπία», πρόσθεσε, τονίζοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα ατύχημα στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς αν η χώρα απειλείται από μια μεγάλη κρίση, απάντησε ότι « απειλείται από ατύχημα και όχι από επιλογή, καθώς όλοι επιζητούν μια συμφωνία».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης τόνισε ότι «για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία, η Ελλάδα θα πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη σοβαρότητα των προσπαθειών και των μεταρρυθμίσεων».

Ακούστε το απόσπασμα (στα γαλλικά)