«Απίθανο» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να αποφασιστεί στο Eurogroup της 24ης Απριλίου εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, με δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Der Handelsblatt.

Σύμφωνα με τον Ντομπρόφσκις, στις 24 Απριλίου στη Ρίγα θα υπάρξει μόνο «απολογισμός της προόδου» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ευρωπαίοι διπλωμάτες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζουν πως η απόφαση για εκταμίευση χρημάτων προς την Ελλάδα θα μπορούσε να ληφθεί στις 11 Μαΐου, που είναι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση του Eurogroup.

Αιτία της καθυστέρησης αυτής, σύμφωνα με την προδημοσίευση του σχετικού αυριανού άρθρου στην ιστοσελίδα της Der Handelsblatt, είναι η απροθυμία της ελληνικής πλευράς να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας, ενώ, όπως σημειώνεται, δεν υπάρχουν και ενδείξεις από την ελληνική πλευρά ότι θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Ο Βάλντις Ντομπρόφσκις καλεί την ελληνική κυβέρνηση να υποχωρήσει στα σημεία αυτά. «Περιμένουμε από την Ελλάδα μία αξιόπιστη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις. Επειγόντως», δηλώνει.