Και τρίτο πακέτο βοήθειας θα χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών Μαρσέλ Φράτσερ, ο οποίος μάλιστα προσδιορίζει το ύψος του στα 30 με 40 δισ. ευρώ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg ο Φράτσερ πέταξε την είδηση βόμβα, επικαλούμενος μελέτες του Ινστιτούτου. Σύμφωνα με αυτό,  η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας που θα χρειαστεί οικονομική στήριξη ύψους 30 με 40 δισ. ευρώ, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το νέο πρόγραμμα, θα συνοδεύεται απαραιτήτως με νέες μεταρρυθμίσεις και μέτρα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Φράτσερ, μιλώντας στο Bloomberg.

«Για την κυβέρνηση της Ελλάδας στην παρούσα φάση είναι η χρηματοδότησή της. Οι πιέσεις από τους Θεσμούς έπαισαν τόπο» σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ υπογραμμίζει ότι ακόμη και αυτή η χρηματοδότηση δεν θα λύσει τα προβλήματά της. Το πιο επείγον είναι τι θα γίνει το καλοκαίρι. Είναι φανερό πως θα ξεκινήσει μια συζήτηση για ένα νέο πακέτο που θα έχει χρονική διάρκεια τρία χρόνια και θα είναι ύψους 30-40 δισεκατομμύρια ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ο κ. Φράτσερ τόνισε ότι η Ελλάδα σύντομα θα μποέρεσει να έχει μία συμφωνία  μέσα στις επόμενες εβδομάδες.