Προς αναβολή βαίνει η παρουσίαση του νέου ΕΝΦΙΑ για το έτος 2022 που είχε προγραμματιστεί να ανακοινωθεί τέλος του τρέχοντος μήνα. Στο υπουργείο Οικονομικών αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς τον καθορισμό του, τα οποία μέχρι στιγμής δύσκολα επιλύονται. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή που ασχολείται με τις νέες εντάξεις των 3.643 περιοχών βρίσκεται προ αδιεξόδου καθώς οι συντελεστές άλλες φορές οδηγούν στην υπερφορολόγηση των ακινήτων και άλλες στην υποφορολόγηση.

Την ίδια ώρα η δεύτερη Επιτροπή που προσπαθεί να ενσωματώσει τον συμπληρωματικό φόρο στον κύριο φόρο του ΕΝΦΙΑ επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς η προοπτική της αύξησης των συντελεστών για ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ, προκαλεί νέες στρεβλώσεις. Πλέον αναζητούνται νέα μοντέλα διαμόρφωσης του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων Ιδιοκτησίας, τα οποία προφανώς και δεν μπορούν να καταρτιστούν από τη μία στιγμή στην άλλη. 

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.