«Μην παίζετε μαζί μας»

Ο νέος επαναστάτης υπουργός σε περιοδικό του Καναδά


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:58
14/02/2015
«Μην παίζετε μαζί μας»
3
loading

Υπό τον τίτλο «Ο άνθρωπος της Ελλάδας που αλλάζει το παιχνίδι» και πλάγιο «Ο νέος επαναστάτης υπουργός οικονομικών της χώρας έχει ένα μήνυμα για την υπόλοιπη Ευρώπη: Μην παίζετε μαζί μας», το μεγάλης κυκλοφορίας καναδικό περιοδικό ποικίλης ύλης «Maclean's» «φιλοξενεί» ολοσέλιδη παρουσίαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, από τη δημοσιογράφο Leah McLaren.

Ο τίτλος (Greece's game-changer) αποτελεί λογοπαίγνιο, λόγω της ενασχόλησης του κ. Βαρουφάκη με τη θεωρία των παιγνίων υπό την ιδιότητά του ως καθηγητή, και φυσικά λόγω της ιδιότητάς του ως υπουργού Οικονομικών, ο οποίος προσπαθεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού για την Ελλάδα.

«Όσο και να φαίνεται επαναστάτης ο Βαρουφάκης στη διεθνή σκηνή, μέσα στο υπουργικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ταιριάζει απόλυτα. Περισσότεροι από τους υπουργούς στον κύκλο του Αλέξη Τσίπρα, είναι ακαδημαϊκοί καριέρας και λίγοι φορούν γραβάτες. Συνήθως φορούν γκρίζα παντελόνια και ανοιχτά πουκάμισα. Το κόμμα τους δεν είναι το κλασικό φιλελεύθερο κόμμα, αλλά κάποιο που έχει ρίζες στη βαθιά αριστερή διανόηση της αντίστασης. Μία απο τις μεγαλύτερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει δωρεάν ρεύμα σε 300.000 οικογένειες, που ζούν κάτω από το όριο τη φτώχιας, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε πτώχευση. Το κόμμα ελπίζει να αντλήσει χρήματα μέσω ενός σκληρού φορολογικού συστήματος, αλλά και από τις πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. Στην πρώτη του επίσημη πράξη, ως πρωθυπουργός, ο Τσίπρας απότισε φόρο τιμής σε μνημείο, όπου βρίσκονται θαμμένοι Έλληνες κομμουνιστές, που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί» αναφέρει η Καναδή δημοσιογράφος.

Το δημοσίευμα αποτελεί παρουσίαση των πρώτων επαφών του κ. Βαρουφάκη, αλλά και των εντυπώσεων της δημοσιογράφου η οποία, μεταξύ άλλων, σχολιάζει ότι μπορεί η εμφάνισή του να μη συνάδει με την παραδοσιακή εμφάνιση των πολιτικών, ή των οικονομολόγων, αλλά είναι σε αρμονία με το «διανοουμενίστικο προφίλ» του πανεπιστημιακού του υπόβαθρου και γενικότερα της κυβέρνησης Τσίπρα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar n1K0SsT

    Varoufuckis το απόλυτο sex symbol ο νέος σερίφης ήρθε στην πόλη, περπατάει και οργώνει. \"Μη παίζετε μαζί μας\" είπε και χάιδεψε με το ένα χέρι μια βαρουφίτσα και με το άλλο το Colt γεμάτο με χαρακιές που η κάθε μία αντιπροσωπεύει και ένα κούρεμα χρέους για λογαριασμό κρατών όπως η Ατλαντίδα και το Ελ Ντοράντο. Πιό γρήγορα απ΄ότι βλέπει το μάτι, πιο γρήγορα από τη σκιά του σηκώνει το όπλο και αναφωνεί: \"Μπάμ, τέλος η τρόϊκα, τώρα θα λέγεται οι φίλοι από την Εσπερία\" \"Μπούμ τέλος το μνημόνιο, τώρα λέγεται συμβόλαιο ανάπτυξης\". Και ιππεύοντας τη Ντόλι έφυγε προς το ηλιοβασίλεμα με μουσική επένδυση του Ένιο Μορικόνε \"ο καλός ο κακός και ο άσχημος\"

  2. avatar nikos xasapis

    μαζί σου βαρουφάκη αρκεί να αλάξεις κόμα.ο πλούτος δεν αυξάνετε δια της διαιρέσεις αυτού. επίσης εάν δεν στο έχουν μάθει στο σχολείο ακουτο. αν θες να βοηθήσεις κάποιους να τους μάθεις να δουλεύουν .το τζάμπα τελείωσε.

  3. avatar Κι η αλλη πλευρα

    εντάξει χρειάζονται κι αυτά στο σημερινό κόσμο... τουλάχιστον υπάρχει θετική προβολή... για τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο τί να έγραφαν...??? σάκκοι με πατάτες ήταν οι άνθρωποι....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει