H παρουσία του Γιώργου Μιχελή στη χθεσινή συνάντηση των επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, επιβεβαίωσε στην ουσία τις φήμες, που ήθελαν το έμπειρο τραπεζικό στέλεχος να τοποθετείται διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική, στη θέση του Αλέξανδρου Τουρκολιά.

Πρόκειται για μια επιλογή, που τυγχάνει ευρείας αποδοχής από την αγορά, καθώς εκτιμάται το γεγονός πως είναι απόλυτος γνώστης του κλάδου, αφού έφτασε στο Νο 1 της διοίκησης της Εμπορικής Τράπεζας, έχοντας περάσει από χαμηλότερες θέσεις, που τον βοήθησαν να έχει μια πλήρη εικόνα της λειτουργίας των χρηματοποιστωτικών ιδρυμάτων.

Με σπουδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο τραπεζίτης έχει ακόμα θητεύσει σε υψηλές θέσεις στη Eurobank (Bank Post Ρουμανίας) και στην Εγνατία Τράπεζα.

Τη θέση του Προέδρου στην Εθνική αναμένεται να πάρει η Λούκα Κατσέλη, αν δεν προκύψει καραμπόλα εκ Βρυξελλών.

Στις υπόλοιπες τράπεζες, μετά την τοποθέτηση του διδύμου Καραβία – Καραμούζη στη Eurobank, δεν αναμένονται – εκτός απροόπτου – αλλαγές σε Πειραιώς και Alpha.

Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι νομοθετικές αλλαγές για το εύρος των αρμοδιοτήτων του θα επιλύσουν και θέματα ασυμβίβαστου, με τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, να φέρεται ως υποψήφιος για τη θέση του προέδρου.