Να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ζητεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), με πρόσκληση που απέστειλε σήμερα προς τους εργοδοτικούς φορείς

Στην πρόσκλησή της η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι ζητά μεταξύ των άλλων, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751,39 ευρώ και του κατώτατου ημερομίσθιου στα 33,57 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους χωρίς εξαιρέσεις, με προσαύξηση τριετιών.

Διεκδικεί ακόμη, να ισχύουν για όλους οι όροι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και την επαναφορά σε ισχύ από 1/1/2015 της επεκτασιμότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ακόμη, την επαναφορά της μετενέργειας για όλους τους όρους των συλλογικών συμβάσεων και την ενσωμάτωση της πρόσφατης Συμφωνίας της Γενεύης για καμία αλλαγή στο υφιστάμενο πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις, την ανταπεργία και τον συνδικαλιστικό νόμο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.