Έντονο ήταν το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Παναγιώτη Μίχαλου στο Κουβέιτ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Καθ. Εμμανουήλ Κονδύλη, όπου διαφάνηκε το έντονο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του κ. Μίχαλου, παρουσία του κ. Κονδύλη και του Πρέσβη της Ελλάδας στο Κουβέιτ κ. Θ. Θεοδώρου με τον Υφυπουργό Πετρελαίου κ. Ali Ben Sabt, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Πετρελαίου του Κουβέιτ κ. Nizar Al Adasani, τον Γενικό Δ/ντή του Direct Investment Promotion Authority, Sheikh Meshaal Al Sabah, τον Δ/ντη του Kuwait Investment Authority κ. Bader Al Saad και τον Γενικό Δ/ντή του κουβεϊτιανού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Rabah Al-Rabah.

Στις συναντήσεις, παρουσιάστηκαν από τον κ. Μίχαλο και τον κ. Κονδύλη συγκεκριμένα επενδυτικά έργα, σε τομείς ενδιαφέροντος της κουβεϊτιανής πλευράς (υποδομές, ενέργεια, real estate κλπ), αξιωματούχοι της οποίας θα προχωρήσουν σε άμεσες επαφές με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες πραγματοποίησης επενδύσεων.

Κατόπιν σχετικών προτάσεων του κ. Μίχαλου συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή στην Ελλάδα με ενδιαφερόμενους κουβεϊτιανούς επενδυτές στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και να πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα στην περιοδική έκδοση του κουβεϊτιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Από κουβεϊτιανής πλευράς, εκφράστηκε η επιθυμία να αυξηθεί ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, σε τομείς όπως οι κατασκευές και η υγεία, ενώ έγινε ειδική αναφορά στη σημασία της επικείμενης δρομολόγησης απευθείας πτήσης Αθήνας- Κουβέιτ.

Στη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του, ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε με τον Γενικό Πολιτικό Διευθυντή για θέματα Ευρώπης του κουβεϊτιανού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Alkhobaizi, με τον οποίο αντήλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.