Συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου ζήτησε το EuroWorking Group

Αναγνώρισε την περαιτέρω σύγκλιση των δύο πλευρών τις τελευταίες ημέρες


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:15
04/12/2014
Συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου ζήτησε το EuroWorking Group
1
loading

Να υπάρξει συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου ζήτησε σήμερα Πέμπτη το EuroWorking Group από Ελλάδα και τρόικα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, στη σημερινή συζήτηση στο EuroWorking Group, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, αναγνωρίστηκε η περαιτέρω σύγκλιση των τελευταίων ημερών στις συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα και διατυπώθηκε η «έντονη προτροπή» του οργάνου να υπάρξει συμφωνία αξιολόγησης ως τις 14 Δεκεμβρίου 2014.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, στόχος είναι να κινηθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα κράτη μέλη για την παροχή προληπτικής γραμμής πίστωσης. Ωστόσο, δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει πως ίσως απαιτηθεί μια «βραχυχρόνια τεχνική παράταση». Και τα δύο αυτά θέματα αναμένεται να απασχολήσουν το Eurogroup της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως για να παρθούν αποφάσεις τόσο για την τεχνική παράταση, όσο και για τη νέα προληπτική γραμμή πίστωσης (ECCL) προϋπόθεση είναι να υπάρχει συμφωνία με την τρόικα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Αν ξεπερασθεί το χρονικό ορόσημο της 14ης Δεκεμβρίου τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών της ευρωζώνης διακόπτουν τις εργασίες τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar μαριος

    Ητοι,δεχθητε τα όλα υπο πιεση και ...αντε γεια και τα λεμε...[..].

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει