Ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις επίτροπος Όλι Ρεν ξεκαθάρισε σήμερα ότι όπως ήταν εξαρχής προγραμματισμένο, η πολιτική απόφαση για την παροχή της τρίτης δόσης των δανείων των κρατών-μελών της ευρωζώνης προς την Ελλάδα θα υιοθετηθεί από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας που θα συνέλθει τον Δεκέμβριο, η δε εκταμίευση θα γίνει λίγες μέρες αργότερα, τον Ιανουάριο.

«Επειδή έχει δημιουργηθεί κάποια σύγχυση σε σχέση με το θέμα αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω τις αναγκαίες διευκρινήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φιλανδός επίτροπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το πέρας των εργασιών του σημερινού Εcofin στις Βρυξέλλες.

Ο Όλι Ρεν σημείωσε επίσης ότι η απόφαση του Συμβουλίου τον Δεκέμβριο θα έρθει μετά την εκπόνηση της έκθεσης που θα παρουσιάσουν οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που βρίσκονται στην Αθήνα.

Εξ άλλου, ο αρμόδιος για τα οικονομικά επίτροπος εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά από χρόνια η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία επικύρωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας χωρίς να προβάλει ενστάσεις ή αντιρρήσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό το γεγονός διότι επιτέλους η Ελλάδα είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστα στοιχεία, κατέληξε ο Επίτροπος.