Για τον Ιανουάριο και όχι τον Δεκέμβριο, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, μετατίθεται η εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Ζοζέφ Προλ.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε πάντως αν η καθυστέρηση αυτή αφορά στη συμβολή της Αυστρίας ή σε ολόκληρο το πακέτο. Σύμφωνα με το Associated Press, η καθυστέρηση αφορά στο σύνολο της δόσης.

Αναφερόμενος στις χθεσινές συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο κ. Προλ δήλωσε: «Συζητήσαμε επίσης πολύ σύντομα για το θέμα της Ελλάδας και η τρίτη δόση του δανείου θα καθυστερήσει μέχρι τον Ιανουάριο, δεν θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο».

«Περιμένουμε τα στοιχεία της Ελλάδας, αλλά τα μεγέθη φαίνονται σημαντικά βελτιωμένα» πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Προλ προειδοποίησε χθες ότι η Αθήνα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το μνημόνιο και γι’ αυτό η αυστριακή κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει το μερίδιο που της αναλογεί (190 εκατ. ευρώ) για την τρίτη δόση του δανείου.

Στη συνέχεια, ωστόσο, ανασκεύασε δια στόματος του εκπροσώπου του, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και ότι η Αυστρία δεν έχει πρόθεση να μπλοκάρει την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.