Περίπου 50 νέα καταστήματα κυρίως μέσω franchise πρόκειται να ανοίξει η αμερικανική αλυσίδα McDonald’s στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και για το σκοπό αυτό θα προσλάβει 20.000 νέους υπαλλήλους

Το επενδυτικό άνοιγμα της αλυσίδας, θα αναπτυχθεί μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, και έρχεται σε ένα διάστημα που η εστίαση ανοίγει και πάλι μετά από μήνες περιοριστικών μέτρων. Πάντως, όπως στις ΗΠΑ έτσι και στη Βρετανία έχει εντοπιστεί πρόβλημα στην αγορά εργασίας, καθώς υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις εργασίας παρά την υψηλή ανεργία, με αποτέλεσμα οι εταιρίες, όπως και η αλυσίδα, να αναγκάζεται να προσφέρει καλύτερους μισθούς για να προσελκύσει εργαζόμενους. Αυτό προβληματίζει τους οικονομολόγους, καθώς ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις σε ένα διάστημα που οι τιμές έχουν ήδη πάρει την ανιούσα.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, o Πολ Πομρόι, διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, δήλωσε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία είχε τεράστιο αντίκτυπο στις ευκαιρίες απασχόλησης πολλών ανθρώπων. Οι κινήσεις που ανακοινώσαμε σήμερα αντανακλούν τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να επενδύουμε στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες που εξυπηρετούμε”.

Η McDonald’s λειτουργεί σήμερα 1.300 εστιατόρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο με σύστημα franchise, με περίπου 200 τοπικούς δικαιοδόχους και 120.000 εργαζόμενους.